ejendom

Her er hvordan et nabolag bekæmper de negative aspekter af gentrification

Anonim

Nybyggeri på Manhattans Upper West Side.

Gentrifikation er et varmt emne lige nu, og det gælder især, hvis du bor i nogen større amerikanske by, hvor befolkningen skifter tilbage til byområder, betyder, at gentrifikationsprocessen sker hurtigere end nogensinde før. Når mere velhavende mennesker bevæger sig ind i økonomisk ugunstigt stillede kvarterer, bliver de oprindelige beboere som regel engang prissat - og kan ikke nyde den pludselige genoplivning af kvarterer, som de har brugt mange år af deres liv at investere i. Men ledere i et Atlanta-kvarter har taget skridt til ændre alt det.

I 1995 havde East Lake-kvarteret i Atlanta, der var hjemsted for et offentligt boligprojekt kaldet East Lake Meadows, en forbrydelse på 18 gange nationalgennemsnittet. Da byen begyndte at rive det offentlige boliger, så fik ejendomsudvikleren Tom Cousins ​​mulighed for at oprette en ny model til genoplivning af kvarterer, der også vil gavne eksisterende beboere.

Hans plan involverede blandet indkomst boliger, kvalitetsskoler og tjenester som jobrådgivning og børnepasning, alle overvåget af non-profit East Lake Foundation. Meget af fondets finansiering kommer fra East Lake Golf Course, i centrum af kvarteret, hvis formuer har forbedret sig sammen med kvarteret: det tidligere forsømte kursus er vært for PGA-turneringen i år.

Da boligprojektet blev revet ned, var kravene til beboere, der ønskede at vende tilbage til nabolaget, at de ikke havde nogen forbrydelser på deres rekord, og de var enten ansat eller i træning. Selv om disse krav fritages kun 13% af beboerne, i sidste ende kun omkring en fjerdedel af familierne valgt at vende tilbage.

De, der vendte tilbage, har set kvarteret vendt: voldelig kriminalitet er ned 95% fra to årtier siden. Fætre har skabt en nonprofit konsulentgruppe, Purpose Built Communities, der håber at udvide ideen til resten af ​​landet. Indtil videre har de taget ideen til 11 andre steder, fra New Orleans til Nebraska, i håb om, at forbedringer til disse kvarterer vil gavne gamle beboere såvel som nye.

Du kan læse mere om East Lake og East Lake Foundation på NPR.