hus ture

Dette Teeny lille hjem har alvorlig helbredende kraft

Anonim

Navn: Laurie Penny
Beliggenhed: UK
Størrelse: 370 kvadratmeter
År levede i: 1 år

De udfordringer, som forfatteren Laurie Penny konfronterede sig med, da hun designede sin teenageflad, var mange: Den er meget lille, har lave lofter, er underligt formet og er i en mørk kælder. "Jeg lever i grunden i en kælder, " indrømmer hun. Farvepaletten, hvad hun beskriver som en "chokerende skygge af orange og lyseblå", vil skulle opdateres. Og som en travl journalist og forfatter, hvis hjem er også hendes kontor, havde hun et andet sæt udfordringer at designe rundt: Hun blev diagnosticeret med svær ADHD for tre år siden (selvom hun kæmpede for symptomer, angst og depression i meget længere tid end det ) og vidste, at en vigtig komponent til styring af hendes mentale sundhed ville være den måde, hendes hjem ser ud, føler og fungerer.

Se dette indlæg på Instagram

Et indlæg deles af lauriepenny (@ lauriepenny) den

"Jeg bor i et hul i jorden, men jeg har gjort det til et hyggeligt hyggeligt Hobbit Hole. Jeg kalder det Crickhollow, " siger hun. "Jeg fik dette sted på en vanskelig tid i mit liv, da jeg netop havde forladt et forfærdeligt forhold og satte mig sammen igen efter et udmattende og traumatisk par år personligt og professionelt. Jeg havde aldrig tænkt mig at leve alene eller forestillet mig selv at dekorere. Men det har været en livredder. "

Laurie-hvem har i øjeblikket et godt sted med hendes mentale sundhed og siger, at hun har held og lykkedes at have fundet behandlinger, der virker på lang sigt - hævder ikke, at alt vil være godt, hvis man bare kan omorganisere dit hus på en bestemt måde. Men hun ved fra erfaring, at der findes alternative terapier og ideer, der kan hjælpe ud over traditionelle behandlinger. Herunder, men ikke bestemt ikke begrænset til, at arrangere dit hus på en bestemt måde.

"Jeg er her for hippie kvæle så meget som nogen anden, " siger hun. "Jeg elsker yoga og røgelse og alle disse ting, men der er en forskel mellem at tyde på, at folk kan få lidt mere kontrol og tage ansvaret for deres mentale sundhed og fortælle folk, at deres sundhedsmæssige problemer er deres skyld, eller at det der sker i deres hoved har intet at gøre med samfundet - at du kan ændre alt bare ved at have en anden tankegang. Enhver, der nogensinde har haft psykiske problemer [National Institute of Mental Health rapporterer, at næsten en ud af fem amerikanske voksne lever med en psykisk sygdom ] ville forstå, hvordan patronizing det er. "


"Jeg forsøger at få så meget ud som muligt, så jeg fortsætter ikke hele tiden med alt, hvad jeg ejer, og prøver at finde den eneste ting jeg har brug for. Jeg plejede at spilde timer hver uge, bare på udkig efter mine ejendele."


Ingen erfaring med mental sundhed er nøjagtig det samme. Og selvfølgelig er Lauries oplevelse at leve med - og designe omkring-ADHD og angst unikt for hende. Men hun beskriver et fælles problem, hun har haft gennem årene som et eksempel på hvordan dit hjemmedes design kan hjælpe med at mildne symptomer ... eller i det mindste gøre livet lidt lettere.

"En ting, jeg var bekymret for at flytte ind på mit nye sted, mistede min nøgler, fordi jeg har mistet alle de nøgler, jeg nogensinde har ejet, " indrømmer hun. Men takket være omhyggelig planlægning og brugerdefinerede organisationsideer har hun været i stand til at undgå nøgle (og telefon!), Der mister frustrationer. "Det er de mindste ting, som at kunne nail nøgle kroge til væggen på min præcise øjenhøjde, så jeg kan ikke savne dem, når jeg forlader huset, det betyder, at jeg kan se ting at gribe. Jeg forsøger at have så meget ud så muligt, så jeg ikke konstant røber igennem alt, hvad jeg ejer, og forsøger at finde den eneste ting jeg har brug for. Jeg plejede at spilde timer hver uge, bare på udkig efter mine ejendele. "

Hun bruger værktøjer som åbne trådkurve, så hun kan holde tingene ryddelige, men stadig se dem (så hun vil ikke glemme, hvad hun har eller hvor noget er). Hun har placeret planter imellem sit skrivebord og køkkenet for at minimere den visuelle distraktion. Laurie har hørt, at rå træflader og tilstedeværelsen af ​​træ i hjemmet kan løfte sin stemning, så hun har sørget for at indbefatte træindretningselementer, fra møbler til kviste, grene og et dødt træ, hun fandt på siden af ​​vejen tænkte så godt ud. Hun sørger endda for, at visse rengøringsmidler ses på de steder, hun ønsker at holde rent regelmæssigt, fordi hun siger "Hvis tingene ikke er ude, glemmer jeg det!"

Spejle overalt hjælper med at hoppe rundt rundt, hvilket er vigtigt, da hendes hjem er naturligt mørkt. Hun har sørget for, at de vigtigste siddepladser er nær lyskilder. Og hvide twinkly lys, siger hun, er gode til at tilføje lys og hygge. Hvidmalet metal letter rummet. Og ja, hun har brugt nogle faux planter til at føje livet, når der bare ikke var nok naturligt lys.

Laurie var nødt til at lave noget seriøst lille design, herunder møbler, der arrangerede på papir, før de rent faktisk afgjorde en endelig sammensætning. Hun søgte ud overfladiske / smalle møbler, så stedet føles ikke for rodet. Hun læner sig tungt på tæpper for at hjælpe visuelt at opdele et rum med plads til mere forskellige områder. Og hun har holdt en konsistent farvepalet - samt gentagende indretningsmotiver - igennem det lille hjem for at hjælpe det med at føle sig sammenhængende og mere "voksen og trukket sammen. Tak, Apartment Therapy."

Og hun har gjort alt på et utroligt stramt budget (at bevise, at denne form for design ikke tager masser af penge til at gennemføre). "Jeg blæste halvdelen af ​​mit budget på sofaen, resten er IKEA, junk butikker. Kigger jeg omkring mit hus, kan jeg ikke tænke på noget jeg har betalt fuld billetpris på. Jeg tror, ​​jeg har gjort mit sted til at se dyrere ud end Det er jeg. Jeg arvede mange ting fra mine forældre, herunder mine hjertekvoter, men jeg arvede også den fine kunst til at finde ting i velgørenhedsbutikker og i salg. "


"En af tingene omkring angst og ADD er, at jeg bliver frustreret og utålmodig. Jeg vil have alt gjort nu lige nu. Og du kan ikke rigtig gøre det med et rum. Du skal virkelig leve lidt i det og se hvad virker og virker ikke. "


Mens slutresultatet er et smukt, godt designet hjem, var rejsen til dette punkt lige så vigtig.

"Processen med at lære at gøre det har været lige så vigtigt som noget andet. Jeg havde aldrig ejet møbler før, jeg havde aldrig dekoreret noget, jeg anede ikke hvordan man satte ting på vægge eller maling, men processen med at undervise mig selv alle af det i løbet af et år har været rigtig hjælpsomme og nødt til at tage tid. En af tingene omkring angst og ADD er, at jeg bliver frustreret og utålmodig. Jeg vil have alt gjort nu lige nu. Og du kan ikke rigtig gør det med et mellemrum. Du skal virkelig leve lidt i det og se hvad der virker og virker ikke. "

Men måske er den største lektie for Laurie's hjemmedesignoplevelse måske: "Som med mange forskellige typer psykisk sygdom eller neuro-atypicalitet handler det om at acceptere hvad du kan og ikke kan gøre", siger hun. "Jeg vil aldrig være den slags person, der har det perfekt organiserede spisekammer med alle krydderierne. Jeg vil nok faktisk have fire salte, fordi jeg har glemt at jeg havde salt og gået ud for mere." Fire gange. "

Hun siger, at det hele handler om at være forsigtig med dig selv: "Før jeg blev diagnosticeret, før jeg begyndte at arbejde rigtigt på det, ville jeg altid slå mig op for at jeg ikke kunne være en organiseret person eller ikke være på steder i tide eller til tager længere tid på ting, end jeg troede jeg ville, og jeg troede bare, jeg var doven, rodet og en slob. Og jeg indså, at nogle ting bare er virkelig hårdere for mig, og jeg slipper ideen om, at jeg nogensinde vil være denne glat, effektivt menigt Pinterest-bord. Men hvad jeg kan gøre er at gøre en særlig indsats for at vide, hvad jeg skal gøre for at være på steder i tide. Jeg kan være lidt mere organiseret. Det handler om at arbejde med hvad du har. "

Ressourcer:

FARVE OG FARVE
Mylands farver i London i 'The Boltons' - Alle vægge
Mylands farver i London i 'floris' - accenter i soveværelset
Mylands farver i London 'Blackout' - Køkkenskabe

Soveværelse / stue / køkken
Opbevaring fodskammel, EKBY skrivebord, garderobeskab, BILLY reolhus, alle LACK reoler i soveværelset, lyserød bord, bænk ved skrivebordet, soveværelsesstrømslys - IKEA
Lys - John Lewis (lysekroner hjælper virkelig lave kældre se lidt mindre dystre)
Lille brun bogreol - fundet på gaden
Lænestol, træ bogreol, skolebænk i hallen - eBay
Medicinskabinet i køkkenet - fundet på gaden, upcycled med decoupage.
Plakater - Gaver fra venner og minner fra rejser
Alt andet - TK Maxx (vores tilsvarende TJ Maxx)
Sort tæppe - Urban Outfitters
Rumsopdelt bogreol og lille gulvstol, der folder ind i en seng - made.com
Træ! - Dørens forhave. Det lå der blandt øl dåserne i en uge, før jeg reddet det.

Tak, Laurie! Du kan læse mere om Laurie på hendes hjemmeside , tjekke hendes Twitter og hendes Instagram- konti, og du kan støtte sit journalistikarbejde på Patreon . Hendes seneste bog, Bitch Doctrine , er tilgængelig på Amazon .